Jury 2017 med 3 nye medlemmer

Ved kåringen av Årets Styreleder siden år 2000 har juryene lett etter kvinnelige styreledere, men det har vært få kandidater. Kun 3 av 16 vinnere har vært kvinner.
Ideen kom derfor opp at vi skulle kåre de beste kvinnelige styreleder kandidatene ved prisen Womens Board Award.
Hensikten med prisen var å fremheve kompetente og profesjonelle kvinnelige styreleder talenter for å gjøre valgprosessen best mulig for valgkomiteene og eierne. Prisen har vært utdelt i 8 år.

Juryen vil vurdere kandidatene utfra kriterier som erfaring fra ledergrupper og antall år som styremedlem i store bedrifter over 500 mill kr i omsetning. Et Search firma vil intervjue de 3 nominerte for å finne om de har et brennende ønske om å bli styreleder i en stor bedrift, har tid og kapasitet innen 6-24 mnd og ønsker å holde foredrag i styrefora.
Sammensetningen av juryen består av 2 grupper: Faggruppen og Hovedpartner gruppen som har forslagsrett men ikke stemmerett.

Partner er det internasjonale forsikringsselskapet AIG som er markedsleder innen styreansvarsforsikring og Mercuri Urval. 

Jury
Hovedpartnere:
Eli-Anne Kolberg, daglig leder AIG, Norge - forslagsrett men ikke stemmerett
Harald Hjertø, Managing Partner Mercuri Urval
Partner Kristin Nyhus Halvorsen, Hovedpartner Advokatfirmaet SANDS

Fagjury

Tone Lunde Bakker, juryleder, CEO Swedbank Norge fra 1/11-17, styremedlem Eksportfinans og medlem av Revisjonsutvalg og Risiko komite, Statoil medlem av Bedriftsforsamling og Valgkomite.
Kjersti Kleven, styreleder Kleven Maritime as, nestleder Ekornes asa Kleven_blaa_spot_87x14.png
Birgitte Vartdal, CEO Golden Ocean Management asa, styremedlem Marine Harvest asa, prisvinner 2017.
Ny Dag Opedal, styreleder Vita as, Pm Retail as, Viking Footwear as, Byggimpuls as, medlem Odin Forvaltning as, Nammo as, Bertel O Steen Holding as, O Kavli og Knut Kavlis Allmennyttige Fond
Ny Idar Kreutzer, daglig leder Finans Norge, styreleder Posten Norge as, H. Aschehoug & Co W Nygaard as, Flyktninghjelpen og medlem Fazer Food Services as
Gunnar Eckbo, CEO, styreanalytiker, founder, Styreinformasjon as

Mercuri Urval ved Harald Hjertø og Bjørn Mikkel Godsveen kartlegger kandidater sammen med jury og Partnere og evaluerer de 3 nominerte. Juryen velger en person som får et INSEAD kurs Leading from the Chair til kr 67.500.

 

 

 

Tips en venn Skriv ut

Partnere for Womens board award

Kom i kontakt med oss

Vi er synlige på sosiale medier. Ta kontakt med oss i dag.