Prisen uddeles for 6. gang i Danmark samt i de øvrige skandinaviske land. Prismodtageren går videre til konkurrencen om Prisen som Nordic Chair of the Year 2012.

Formålet med prisen er at sætte fokus på bestyrelsesformanden i virksomheder med gode økonomiske resultater, hvor bestyrelsesarbejdet har ligget på et højt kvalitetsniveau, og hvor bestyrelsesformanden har udvist god forretningsetik med fokus på strategiske grep for å gjøre bedriften ledende.

Vinneren har vært bestyrelsesformand i 8 år i dette selskapet og har således deltatt i gjennomføringen av en suksessfull internasjonaliserings prosess. De siste oppkjøpene har vært i Spania, Florida, Kazakhstan, Sri Lanka, Chile og bedriften er derved tilstede på 5 kontinenter og i over 35 land. Omsetningen var i 2011 10,2 mrd dkr hvorav 4,7 mrd dkr utenfor Danmark, totalt en vekst på 21%.
Årets resultat udgjorde 516 millioner kroner mod 458 millioner kroner i 2010 – en stigning på 12,7 procent. Goodwill er bokført med 5,3 mrd dkr og gjelden er på 3,2 mrd. Egenkapital andelen er 20,3 %.

Selskapet ble solgt i april 2011 fra Nordic Capital til:
Lundbeck Foundation 58.8%
KIRKBI 20.0%
Executive Management Board 10,3%
ATP 4.4%
Folksam 3.0%
PFA 2.1%
Other management and employees 1.5%

Bedriften har fire forretningsområder - Redning, Træning, Assistance og Healthcare hvor bestyrelsesformanden har relevant kompetanse.

Med over 1800 ambulancer er bedriften verdens største internationale ambulanceoperatør. Samtidig er bedriften verdens største internationale brandvæsen med aktiviteter i 8 land.

Vinneren er en velestimeret formand, som har gjort en stor indsats for virksomhedens udvikling.
Vinneren har en bred bestyrelse erfaring fra næringslivet med formandsposter i:

William Demant Holding A/S omsetning 8 mrd kr – fikk styreplass for 14 år siden,
Georg Jensen A/S omsetning 900 mill kr med 70% kvinner i bestyrelsen – medlem av bestyrelsen siden 2006
Dansk Vækstkapital, med 7 fonder til 4,8 mrd kr
Codan A/S og Codan Forsikring A/S

I tillegg bestyrelseposter i:
DONG Energy A/S, Index Award A/S, ,
Arp-Hansen Hotel Group A/S

Bestyrelsesformanden har 9 personer hvorav 1 kvinne og samarbeide med gjennom årlig 5 bestyrelsesmøder. Han skaper en god atmosfære i styrerommet som gjør at alle føler at de blir hørt.
Vinneren er en meget kommitert og kompetent som motiverer og leder bestyrelsen på en best mulig måte.
Debatter og diskusjoner resulterer i klare konklusjoner hvor man unngår tvils situasjoner i forhold til beslutninger. Dette medfører respekt som også overenstemmer med personligheten til vinneren.

Vinneren forsikrer at de ansattes representanter i styret alltid føler seg som en del av bestyrelsen. Han sørger for at de blir lyttet til og trekkes med i diskusjonene. Dette fører til kritiske spørsmål fra bestyrelsesmedlemmene om forslag og beslutninger fra ledelsen.
Vinneren påser at gode rutiner for arbeidet i bestyrelsen blir fulgt og prioriterer de rette sakene på agendaen.

Dokumentationen for tildeling af prisen er fremskaffet fra årsrapporter og spørgeskema til bestyrelsesmedlemmerne. Dataene er vurderet ud fra 12 kriterier som blandt andet er minimum 2 år som bestyrelsesformand, vækst, soliditet, godt omdømme for virksomhed og bestyrelsesformand.

Juryen som har vurdert disse data og funnet en verdig vinner, er på bildet over fra venstre:
Aase Hoeck, Bestyrelseprofiler
Christina Hvid
Brian Christiansen partner Pwc, Hovedpartner
Martin Iversen, Copenhagen Business School
Jens Chr. Hansen, redaktør Business.dk
Michael Pram Rasmussen, vinner Chair of the Yea 2011
Vinneren Lars Nørby Johansen
Juryformand Gunnar Eckbo, Styreinformasjon

Prisen er:
En vandreskulptur på 140 cm. lavet af den internationale kunstner Marian Heyerdahl. Det er en forgyldt sarkofag, som skal symbolisere evigt liv for virksomheden og med en mosaik udformet som et æg, der viser vigtigheden af at udklække nye ideer.

Rettighetshaver Årets Bestyrelsesformand Prisen/Chair of the Year- Styreinformasjon AS - Norge.

VINNEREN AV CHAIR OF THE YEAR PRISEN 2012 
LARS NØRBY JOHANSEN, FALCK AS

Ytterligere info kontakt: Juryformand Gunnar Eckbo, post(at)styreinfo.no, tlf +47 92024576

Presseomtale i Børsen.