Bakgrunn: Tore Engebretsen (53) cand real med astrofysikk som hovedfag fra Universitetet i Oslo, kåret til Årets Styreleder i Nordic Semiconductor 2005 som hadde en verdistigning på Børsen de 2 siste måneder på over 40%, styreleder i Vmetro og medlem i Profdoc og Nera.

1. I hvilken type bedrift hadde du ditt første styreleder verv?   Elektronikk bedriften: Nordic Semiconductor

2. Hvordan fikk du dette vervet?    Spurt av aksjonærene

3. Hvilke erfaringer gjorde du fra ditt første styrelederverv?    Viktigheten av å få til en samordnet kraft med styret, administrasjonen, andre ansatte og aksjonærene. Felles målsetting for alle parter gir optimal innsats og optimalt resultat .

4. Bør styrelederen ha erfaring fra bedriftens fagområde?   Ja

5. Hvis daglig leder har en lønn på 1 mill. Kr hvor mye bør da styrelederen ha?    Valgkomiten bør avgjøre. Personlig tips er 1/5 av daglig leder (kr 200.000) men ikke bonuspakke. Daglig leder bør ha ytelsesrelatert lønn. Noen styremedlemmer bør ha aktivt eierskap.

6. Hvilken kvinnelig styreleder ville du valgt hvis du bestemte i Statoil?    Kjenner ikke bransjen, og personer som er engasjert i bransjen, godt nok til å gi kvalifisert svar.

7. Hvis du hadde et taust og dårlig forberedt styremedlem på hvert styremøte - hvordan ville du taklet vedkommende?    Ta en seriøs ene-samtale med vedkommende og stille klare krav.

8. Hva er ditt beste styreleder minne?    En ide krystalliserer seg ut til å bli en virkelighet i den reelle verden, da skissen vi la opp for Nordic Semiconductor for 41/2 år siden, nå materialiserer seg.

9. Hva synes du er akseptabelt fravær for et styremedlem?    Sykdom selv eller i familien. Ellers deltagelse på alle møter eventuelt pr telefon.