Prisvinnerejury20140130_173101_564x423.jpg

På bildet fra venstre: Jurymedlem Olav Hindahl Selvaag, styreleder Selvvag bolig asa og Siri Hatlen styreleder Entra Eiendom og Sevan Marine asa, Årets Styreleder 2013 Erik Thorsen, Eltek asa, juryleder Gunnar Eckbo og initiativtager til prisen for 14 år siden, Jan-Petter Westlie, Horton International Executive search, Nordic Chair of the Year 2013 Niels Jacobsen, LEGO Gruppen, CEO William Demant og nestleder AP Møller Mærsk, Årets Styreleder 2012 Inge K Hansen, Gjensidige Forsikring asa, nestleder Norsk Hydro asa. Ikke tilstede fra juryen Anne Breiby, styreleder Domstein asa, Kristin Krohn Devold, styremedlem Aker asa.

Årets Styreleder 2013 har vært styreleder i 12 år.

Bedriften er verdens ledende av strømforsynings- og kommunikasjonssystemer for faste og trådløse telenett og leverer også strømforsyningssystemer for industrielle applikasjoner.

Bedriften har over 40 års erfaring i å hjelpe kunder å spare energi og kapital mens man reduserer miljømessig påvirkning.

Bedriften er den eneste energi spesialisten med global dekning. Dette gir en unik mulighet til å betjene globale kunder. Organisasjonen rundt om i verden er lokalt forankret og derved kan de gi den beste service globalt, regionalt eller lokalt.

Hovedkvarter i Drammen med region hovedkontorer i Dallas og Singapore. Kontorer i 35 land og salg i mer enn 100 land.
Nesten 2500 medarbeidere rundt om i verden.
Salgsinntektene på 3,5 mrd kr fordeler seg med 45% i Europa, 26% Americas og 29% Asia. Patent kopier i Kina har blitt tatt til retten.

Styret har en aksjonærvennlig utbyttepolitikk med 330 mill kr utbetalt siste år.

Tilbakemeldinger fra styret som består av 8 medlemmer og med 2 medlemmer fra USA som er viktig for en så internasjonal virksomhet:

Styret er en god rådgiver for CEO og evaluerer årlig ledelsens totale godtgjørelse.

Styrelederen har spilt en meget viktig rolle i turnarounden i Eltek. Denne strategien er besluttet i samråd med ledelsen, men styret har hatt siste ord.

Fokusering på core business gjennom salget av Nera Networks, Neratel og dets e-mobilitet business

  • fjernet et nivå i organisasjonen innen salg, generelle og administrative kostnader
  • forbedret markant Elteks operative ytelse og stabilitet
  • refinansierte businessen for å bygge stabilitet og finansiell frihet

    Styremedlemmer som har deltatt i de gode beslutningene:
    Hugo Maurstad – 3 år
    William H. Crown – 14 år
    Birgitte Feginn Angelil – 6 år
    Dia S. Weil – 6 år
    Anders Hvide – 3 år
    Anne Jorun Aas – 3 år
    Håkon Hafnor – ansatt representant 2 år
    Øystein Larsen – ansatt representant 2 år

Årets Styreleder er en respektert og intelligent mann med omfattende erfaring, nesten 15 års erfaring som CEO og han har en utmerket track record i ledelsen av styret  gjennom ganske tøffe tider når man ser tilbake.

Han har en god finansiell intuisjon og behandler alle styremedlemmer med respekt.

Han er dedikert, bruker tilstrekkelig tid og skaper en god atmosfære i styrerommet.

Styrelederen har relevant kompetanse i en meget teknisk bransje og

Han er krystallklar, moden og har autoritet og leder styret sikkert gjennom agendaene hele tiden. Han har god styreleder erfaring  og er i dag styreleder i Energreen AS, Zeropex AS, Metallkraft AS og Biotec Pharmacon ASA.

Børsutviklingen har vært imponerende og viser at strategien med back to core business har vært meget suksessfull. Firmaets markedsverdi har dobblet seg de siste årene til 2,5 mrd kr.

Med overgang til 4G sendere og større kapasitet i nettene er det behov for mer strøm noe som gjør fremtiden lys for bedriften.

Årets Styreleder 2013 -  Chair of the Year - Erik Thorsen, Eltek ASA

Kontakt vinner: Erik.thorsen (at) live.no

Kontakt juryleder: Gunnar Eckbo, post (at) styreinfo.no, mob +47 92024576